Woon-zorgcomplex Sint Joris te Oirschot

De toenemende zorgvraag in het monumentale Brabantse dorp Oirschot noopte zorgcentrum Sint Joris zijn hoofdlocatie in het centrum te reorganiseren en de verpleegcapaciteit uit te breiden. Het resultaat: een volledige renovatie van de bestaande bouw, een nieuwbouwvleugel van drie verdiepingen met separate wooneenheden, een geheel nieuwe entreevleugel en een compleet aangepast buitenterrein.

In deze ‘hybride’ opdracht zijn kunststof, aluminium en stalen puien en vliesgevels opgenomen van Gealan en Alcoa. De vliesgevels van de entree is uitgevoerd met gekleurd glas en een moderne stalen constructie. Het ziet er bijna futuristisch uit en maakt korte metten met het belegen beeld van ouderwetse ‘bejaardenhuizen’. Het was een relatief grote opdracht in aluminium en kunststof die 360 m2 vliesgevels, 180 m2 brandwerende kozijnen en 648 m2 schuifpuien betrof. Door een speciale aanpak kon het zorgcomplex tijdens de nieuwbouw en renovatie gewoon toegankelijk en bewoond blijven.