Holland Park Blok 1 en 2, Toren 1

Holland park, een levendige wijk met zo’n 5000 bewoners. Een nieuwe hotspot in Groot Amsterdam, in een met zorg ontworpen omgeving, op nog geen 10 minuten van het centrum van Amsterdam en gelegen naast het Bergwijkpark in Diemen-Zuid. Hier zijn optimaal woongenot, bereikbaarheid en unieke architectuur gecombineerd tot een aantrekkelijke woonomgeving. Dát is Holland Park over een paar jaar.

Na de sloop van de grotendeels leegstaande kantorenwijk Bergwijkpark Noord is de realisatie van de nieuwe woonwijk Holland Park begonnen.

De eerste paal hiervoor is in september vorig jaar geslagen. Op dit moment is het de grootste en snelst verkopende gebiedsontwikkeling van Nederland. Het project heeft een bijzonder stedenbouwkundig plan met ruim 3000 koop- en huurappartementen, gelegen aan gebogen grachten.

De woonwijk is gericht op 1- en 2-persoonshuishoudens die een betaalbare woning onder de rook van Amsterdam willen. Projectontwikkelaar André Snippe is de initiatiefnemer van Holland Park en architect Sjoerd Soeters heeft de wijk ontworpen, zoals hij al eerder het Java-eiland in Amsterdam en Sluseholmen in Kopenhagen ontwierp. De woningen hebben een unieke architectuur met verschillende gevels.

Het begrip ‘buiten de stad wonen’ krijgt met Holland Park een nieuwe betekenis. Dankzij het stedenbouwkundige plan van architect Sjoerd Soeters ontstaat een comfortabele en sfeervolle, knusse binnenstad met grachten. Kenmerkend voor Holland Park is de diversiteit aan grachtenpanden met verschillende gevels, gelegen aan water en groen. Er ontstaan straatbeelden die verschillen in kleur en structuur. Open of juist gesloten, soms expressief soms elegant of stoer. Iedere woning is anders.

De basis voor de details worden gelegd in Blok 1, 2 en Toren 1. Het uiterlijk van deze 3 blokken zullen bepalend zijn voor de rest. Voor blok 1 en 2 worden 19 verschillende soorten steen gebruikt, 30 verschillende kleuren voeg. Alle soorten Alcoa profielen worden gebruikt voor deze kozijnen in combinatie met 18 verschillende kleuren.